Palvelut

Vesikävelymatto

Aktiivinen kuntoutus leikkauksen tai onnettomuuden jälkeen voidaan aloittaa nopeammin vedessä kuin maalla, koska veden noste vähentää nivelten rasitusta ja veden vastus harjoittaa tehokkaasti lihaksia.

Vedessä hevonen ei pysty kompensoimaan liikkumistaan samalla tavalla kuin kuivalla maalla ja vaikutus maalla liikkumiseen on usein välitön. Vesi rentouttaa lihasjännitystä ja lisääntynyt paine syvässä vedessä edesauttaa turvotuksen vähenemistä. Vesiterapia edistää lihasvoimaa ja vähentää liikerajoittuneisuutta, koska vesikävelymatolla hevonen työskentelee koko aktiivisella liikeradalla. Lisäksi harjoittelu vedessä edistää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa sekä fyysistä kuntoa.

Indikaatiot ovat tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ja sairaudet (esimerkiksi murtumat, osteoartriitti, ristisidevauriot), raajan tai raajojen käyttämättömyys, kipu sekä vammojen ennaltaehkäisy. Vesiterapia on myös tehokas apu painonpudotuksessa. Kontraindikaatioita ovat kuume, akuutti niveltulehdus, metabolista järjestelmää heikentävät sairaudet, avoimet haavat sekä ihottuma.

Vesikävelymaton veden pinta voidaan nostaa metriin asti. Veden korkeus sekä kävelynopeus määräytyvät kuntoutusprosessin vaatimusten ja rajoitusten mukaisesti. Harjoittelu edistää nivelten liikkuvuutta ja lihasten uudelleenrakentamista kivuttomasti. Liikkuminen vesikävelymatolla on kontrolloitua, rauhallista harjoittelua ilman häiritseviä tekijöitä. Harjoittelussa on suurempi liikelaajuus nivelissä ja pienempi kuormitus veden nosteen takia. Tämä mahdollistaa lihasmassan lisäämisen, vaikka raaja ei vielä kestäisi täyttä kuormitusta.

Kävely/juoksumatto

Kävelymattoa voidaan käyttää hevosen valmentamiseen sekä kuntoutukseen. Hevonen kävelee matolla kävelykoneesta poiketen suorassa, eikä näin ollen ylimääräistä rasitusta synny sellaisille alueille, joihin sitä ei haluta kohdentaa. Tästä syystä kävelymatto on tehokas hoito- ja kuntoutusmuoto erityisesti nivel- ja selkäongelmaisille hevosille. Hoidettaessa hevosta kävelymaton päällä, voidaan hevosen liikkeitä tarkkailla tavanomaista paremmin, jolloin edistyminen sekä hoidon seuraaminen helpottuu.

Matolla pystyy harjoittamaan myös ylämäkitreeniä. Kaltevuus on säädeltävissä sekä "mäen" pituus.

Infrapunasauna

Infralämpöä, joka lisää hevosesi hyvinvointia. Infrapunalämpö nopeuttaa verenkiertoa sekä auttaa lihaksia hyödyntämään verensokerin nopeammin. Nopeuttaa lihaksien palautumista treenin jälkeen.

Useat hevoset kärsivät lihaskireyksistä ja lihasperäisistä kivuista. Infrapunasauna helpottaa kipua ja rentouttaa lihaksia lisäämällä aineenvaihduntaa.

Infrapunasauna sopii kaikenlaisille hevosille. Yleisin rentoutumisaika infrapunasaunassa on 30 minuuttia.

Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa.dsc_0112_2.jpg


Infrapunasaunan vaikutukset:

  • lihaskudosten ja jänteiden lämmitys ja hoito
  • aineenvaihdunnan nopeutuminen
  • lisää luonnollista D3-vitamiinin tuottoa
  • nostaa suorituskykyä
  • lisää vastustuskykyä; alentaa alttiutta tartuntatauteihin
  • parantaa verenkiertoa
  • edistää tamman tiineeksituloa
  • nopeuttaa hiertymien ja haavojen paranemista
  • sairaan hevosen olotila helpottuu solariumin alla esim. eläinlääkäriä odotellessa

Laserterapia

Laserilla voidaan hoitaa hevosten kroonisia ja akuutteja vaivoja. Laserterapia on Suomessa vielä harvakseltaan käytössä oleva hoitomuoto, kun taas naapurimaassa Ruotsissa sitä käytetään hyvinkin yleisesti hevosväen keskuudessa. Laserterapia on hevoselle kivutonta ja miellyttävää.

Käytämme Irradian 904 Mid-laseria

Laserilla voidaan hoitaa mm:

- nivel- ja sidekudostulehduksia

- jänne- ja hankosidevammoja

- luunmurtumia

- lihasongelmia ja selkävaivoja

- luuliikoja ja luukalvotulehduksia

- kaviopaiseita ja kaviohalkeamia

- turvotuksia ja haavoja


FLEXINEB HENGITYKSEN AVAAJA

Flexineb käy monenlaisiin hengitystieongelmiin mm. limanirroitukseen, allergioihin, keuhkoverenvuotoon. Sillä voidaan annostella eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä suoraan hengitysteihin, joilloin niiden teho on parempi. Myös suolaliosta tai eteerisiä öljyjä voidaan käyttää.

Hoito kestää 12-18 minuuttia ja on hevoselle miellyttävää.
Laite on hiljainen ja maski joustavaa materiaalia. Maskia voi käyttää myös kävelymatolla, joka tehostaa hengitystä ja höyry menee syvemmälle keuhkoihin.


Hieronta

Hieronta ennaltaehkäisee, rentouttaa ja palauttaa rasituksesta. Apuvälineinä hieronnassa käytämme tens-laitetta sekä Thumber-hierontalaitetta.
Tens-hoito perustuu sähkövirtaan. TENS tuottaa hermoimpulssin kaltaisen sähköimpulssin, joka saa lihaksen supistumaan ja palautumaan.

Vaikutukset:
- fyysinen suorituskyky lisääntyy
- laukaisee lihasjännitystä
- rentouttaa
- vilkastuttaa aineenvaihduntaa
- poistaa kipua
- väliaineena tavanomaisen ultrausgeelin lisäksi voidaan käyttää tulehdusta poistavaa geeliä (tensolvet, mobilat).

- akuutit ja krooniset kivut
- ääreisverenkierto vilkastuu
- haetaan oikea säätö rektion perusteella